Novelltävling – för dig som går i åttan!

Missa inte Novellix Lilla Novelltävling – en chans för dig som går i åttan att bli publicerad författare!

Låt fantasin flöda och förverkliga dina författardrömmar! Bonnier Education och Novellix presenterar stolt Novellix Lilla Novelltävling för alla som går i åttan. Tävlingen pågår mellan den 16 maj och 30 juni.

Till dig som är elev
Temat för tävlingen är förändring: förändring i världen, förändring i livet, förändring i familjen. Känslor som ändras och relationer som förändras. Förändringens tid är nu. Skriv en novell fritt utifrån temat. 

Texten ska vara 5 000–8 000 tecken lång, inklusive blanksteg, och du som tävlar måste gå i åttonde klass. Spara novellen som ett .doc, döp filen med ditt namn och novellens titel.

Skicka in ditt bidrag

Juryn består av representanter från både Novellix och Bonnier Education. De tre vinnande bidragen publiceras i en tryckt bok som delas ut i vinnarnas respektive klasser.

Till dig som är lärare
För att inspirera eleverna och underlätta för deras novellskrivande har vi samlat länkar som du kan använda på dina lektioner i svenska och svenska som andraspråk. I samband med tävlingen lanserar vi även en helt nya aktivitet till båda portalerna, skräddarsydd för den här tävlingen.

Har du inte åtkomst till materialet? Klicka här och testa gratis i 30 dagar.

Clio Svenska

Clio Svenska som andraspråk

Prova gratis i 30 dagar