Novellix Lilla Novelltävling 2018

1. augusti 2018

Under hela hösten har Novellix Lilla Novelltävling pågått i samarbete med Clio. Rekordmånga bidrag skickades in. Nu pågår det tuffa arbetet att utse de tre vinnarnovellerna. 

Novellix Lilla Novelltävling 2018 – för alla som går i årskurs 8

 

I år arrangerades novelltävlingen för åttondeklassare för andra gången, och det blev en riktig succé! Mellan den 3 september och 15 november har alla elever i årskurs 8 i hela Sverige haft möjligheten att skicka in sina noveller till Novellix. Temat har varit spänning. Just nu pågår det tuffa arbetet att välja ut tre vinnarnoveller som kommer att publiceras i en liten samlingsbok.

Det är Clios svenskredaktörer Stina och Maria som har fått det ärofyllda uppdraget att läsa igenom alla fantastiska bidrag – över 400 noveller har vi fått in! 

Vi vill med det tacka alla elever och lärare som deltagit i tävlingen! I februari kommer novellsamlingen från tryckeriet och då ser vi fram emot att dela vinnarna med er alla. 

Har du inte fått nog av novellskrivande?

I samband med tävlingen lanserade vi ett helt nytt arbetsområde om novellskrivande i portalerna Clio Svenska och Clio Svenska som andraspråk. I arbetsområdet hittar du mängder av texter och aktiviteter som hjälper dina elever att bli riktigt bra novellförfattare. 

Här hittar du arbetsområdet till svenska för högstadiet
Här hittar du arbetsområdet till svenska som andraspråk för högstadiet

I Clio Svenska och Clio Svenska som andraspråk kan du arbeta med ett urval av Novellixnoveller. Vill du ha tillgång till fler så rekommenderar vi att du anmäler dig till Novellix egna lärarnyhetsbrev (längst ner på sidan).


Prova gratis i 30 dagar

Har du inte tillgång till vårt läromedel ännu? Prova våra portaler gratis i 30 dagar tillsammans med dina elever och kollegor.