Novellix Lilla Novelltävling 2018

1. augusti 2018

Nu är det återigen dags för förra årets succé – Novellix Lilla Novelltävling! I samarbete med Novellix anordnar vi en tävling för alla elever i årskurs 8. Nytt för i år är att du får tillgång till ett helt nytt arbetsområde om novellskrivande.

Novellix Lilla Novelltävling 2018 – för alla som går i årskurs 8

 

Förra året gick novelltävlingen för åttondeklassare av stapeln för första gången, och det blev en riktig succé! Novelltävlingen är ett samarbete mellan Novellix och Bonnier Education, och nu anordnar vi den igen. 

Från 3 september fram till 15 november kan du och dina elever i årskurs 8 skicka in noveller till Novellix. Vi väljer ut tre vinnarnoveller som kommer att publiceras i en liten samlingsbok.

Temat för årets tävling är spänning, och det är fritt fram att tolka det hur man vill. Gastkramande spökhistorier, nagelbitande mordgåtor eller ren och skär skräck – med skräckblandad förtjusning ser vi fram emot att ta del av all kreativitet som vi vet finns där ute.

Här kan du ta del av vår svenskredaktions bästa novellskrivartips!

Ni är väl med? Så deltar ni!

Skriv noveller med dina elever och skicka dem till lillanovelltavlingen@novellix.se mellan 3 september och 15 november.

Novellerna ska innehålla: 

  • 2-4 A4-sidor skriva i 12 punkter.
  • Försättsblad med följande information: elevens namn, novellens namn, skola samt kontaktuppgifter till vårdnadshavare och lärare.
    Här hittar du blanketten

Nytt arbetsområde om novellskrivande

I samband med tävlingen har vi lanserat ett helt nytt arbetsområde om novellskrivande i portalerna Clio Svenska och Clio Svenska som andraspråk. I arbetsområdet hittar mängder av texter och aktiviteter som hjälper dina elever att bli duktiga novellförfattare. Perfekt att jobba med parallellt som de skriver sina tävlingsbidrag.   

Här hittar du arbetsområdet till svenska för högstadiet
Här hittar du arbetsområdet till svenska som andraspråk för högstadiet

I Clio Svenska och Clio Svenska som andraspråk kan du arbeta med ett urval av Novellixnoveller. Vill du ha tillgång till fler så rekommenderar vi att du anmäler dig till Novellix egna lärarnyhetsbrev (längst ner på sidan).


Prova gratis i 30 dagar

Har du inte tillgång till vårt läromedel ännu? Prova våra portaler gratis i 30 dagar tillsammans med dina elever och kollegor.