5 fördelar med digital undervisning

Hur står sig digitala läromedel jämfört med traditionella böcker? Vi ger dig fem anledningar till att testa det förstnämnda alternativet.

Fördelarna med digitala läromedel är många:

1. Du har alltid aktuellt material
Digitala läromedel är till skillnad från böcker lätta att uppdatera och gör det enklare för dig att undervisa om aktuella händelser och ny forskning. Clio Onlines egna lärarutbildade ämnesredaktörer arbetar ständigt med att ta fram nytt material till din undervisning. I en undersökning där fler än 1 000 danska lärare deltog tyckte 64 % av dem att den största fördelen med digitala läromedel var att innehållet aldrig var föråldrat.

2. Eleverna får massor av interaktivitet
Digitala läromedel som innehåller interaktiva texter, ljud, videor och aktiviteter ökar elevernas motivation och gör inlärningen interaktiv och spännande.

3. Du har fantastiska anpassningsmöjligheter
I alla Clio Onlines ämnesportaler kan du välja mellan lätta och svåra textversioner, högläsningsfunktion och ett teckensnitt som är speciellt anpassat för dyslektiker. Detta gör att du som lärare kan använda samma lektionsmaterial i en klass där eleverna har olika förutsättningar för läsförståelse.

4. Du sparar värdefull tid
Alla våra portaler är skapade utifrån läroplanen i respektive ämne och årskurs. Våra färdiga terminsplaneringar sparar tid som du tidigare har lagt på förberedelse och planering.

5. Du kan använda konkreta verktyg
På alla våra portaler finns specifika lärarsidor. Här hittar du inspiration till allt från akademisk läsning och skrivning till tillvägagångssätt för att integrera rörlighet i utbildningen.

Prova gratis i 30 dagar