Undervisa smartare i samhällskunskap

Hur ofta har det inte hänt att läroböckerna du köpt in till samhällskunskap har blivit inaktuella innan terminen är slut? Med Clio Samhällskunskap är det slut med bekymren.

Ett nytt politiskt parti i riksdagen, världsomvälvande konflikter eller nya lagar – listan kan oftast göras lång. En av de saker som du kommer att kunna dra nytta av med vår kommande digitala ämnesportal för samhällskunskap är att du dagen efter en stor händelse kommer att kunna hitta aktuellt undervisningsmaterial på portalen.

Underlättar för dig som lärare
Vår digitala ämnesportal Clio Samhällskunskap underlättar undervisning om aktuella händelser och nyheter och lär eleverna att vara källkritiska i det digitala samhället. Portalen är alltid uppdaterad med relevanta texter och aktiviteter som relaterar till både generella begrepp inom samhällskunskap, såsom innebörden av mänskliga rättigheter, och aktuella händelser som presidentvalet i USA.

LÄS OCKSÅ: Vad är en digital ämnesportal?

Alltid uppdaterat
Ett hett ämne just nu är till exempel folkomröstningen i Storbritannien om huruvida landet ska lämna EU eller inte, Brexit. Hur kommer det att påverka EU om Storbritannien lämnar unionen? Hur ser medlemsländerna på unionens framtid? I höst kommer det att finnas aktiviteter kring resultatet av denna omröstning på ämnesportalen som du enkelt kan använda i din undervisning.

Anmäl dig redan nu för att prova Clio Samhällskunskap helt kostnadsfritt i 30 dagar vid lanseringen!

Prova gratis i 30 dagar