Hållbar utveckling i Clio Geografi

Det finns många fördelar med att undervisa med digitala läromedel, inte minst när det gäller ett ständigt aktuellt tema som hållbar utveckling.

Hållbar utveckling är ett ständigt aktuellt ämne som kan vara svårt att undervisa om med vanliga läroböcker som fort kan bli inaktuella. Med den digitala ämnesportalen Clio Geografi för högstadiet får du aktuellt och uppdaterat material som relaterar till verkliga scenarion i vår omvärld.

LÄS OCKSÅ: Vad är en digital ämnesportal?

Interaktivt material
Portalen kommer att behandla hållbar utveckling ur flera olika perspektiv och eleverna får möjlighet att arbeta med interaktivt material som handlar om till exempel Östersjön, Aralsjön och andra sårbara platser. Portalens många filmer, länkar och bilder gör ämnet geografi roligt och spännande för eleverna.

Clio Geografi låter även eleverna testa på olika arbetssätt såsom att ägna sig åt kartstudier, att resonera och argumentera om olika frågeställningar och att analysera aktörer och olika intressen inom handel och handelsmönster.

Hur provar jag?
Anmäl dig nedan för att prova Clio Geografi och våra andra digitala ämnesportaler gratis i 30 dagar vid lanseringen i höst.

Prova gratis i 30 dagar