Smygtitta på en aktivitet i teknik

Vi har utvecklat över 150 spännande aktiviteter för din klass på Clio Teknik. Här får du några exempel på hur en aktivitet fungerar.

Bilens historia
Clio Tekniks aktiviteter är varierade. De är utformade för att göra ämnet intressant, roligt och lärorikt för eleverna. Du kan alltid välja och vraka bland övningarna, för att hitta de som passar dig och dina elever bäst.

Under området transportmedel hittar du bland annat aktiviteter om bilar, tåg och flygplatser. Till texten Bilens historia finner du till exempel en dramaaktivitet. I den får eleverna skapa en kort teaterpjäs, där de får iscensätta viktiga framsteg i bilens historia. 

I två andra aktiviteter får eleverna bygga egna modeller av bilar, både med och utan motor. För att de lättare ska förstå instruktionerna finns det en film till båda aktiviteterna, som visar hur eleverna ska göra. Eleverna brukar uppskatta den här typen av uppgifter, då de får arbeta praktiskt. Det gör att de får en större förståelse för hur en bil är uppbyggd.

Prova kostnadsfritt
De många aktiviteterna på Clio Teknik gör undervisningen lättare och lärandet roligare. Klicka nedan och prova vår portal gratis i 30 dagar vid lanseringen i höst!

Prova gratis i 30 dagar