Lär ut geografi på ett nytt, enkelt och interaktivt sätt

Händer det ibland att du saknar inspiration till din geografilektion? Vi har bett våra SO-redaktörer att berätta om vad du kan se fram emot på vår digitala ämnesportal.

Clio Geografi ger dig möjlighet att undervisa dina elever i allt från mänsklighetens framtidsfrågor till kartografi. Portalen täcker hela ämnet geografi. Innehållet är utvecklat så att du lätt kan skapa omväxling i dina lektioner, genom att bland annat använda våra interaktiva funktioner och roliga aktiviteter.

Nära och långt bort
Vi ger dig nya möjligheter att arbeta med platser både nära och långt bort – du kan till exempel låta eleverna arbeta med kartor i många olika aktiviteter. Ingen kartbok behövs.

Portalen tränar även eleverna i källkritik. Det får de göra genom att granska bilder, filmer och texter från olika organisationer och företag. 

Hållbar utveckling på ett nytt sätt
Clio Geografi har tagit ett brett grepp på hållbarhetsfrågorna. Låt eleverna diskutera klimatavtal och undersöka hur klimatförändringar påverkar människor i olika klimatzoner. Fokusera på sårbara platser i världen, som Östersjön, Pamukkale eller Fukushima, och på hur det som sker och har skett på dessa plaster påverkar människan, naturen och samhället. 

Följer läroplanen
Clio Geografi finns för årskurs 7–9. Både centralt innehåll och samtliga kunskapskrav behandlas. Med hjälp av våra texter och aktiviteter kommer dina elever få utmärkta möjligheter att öva de förmågor som geografiämnet ska utveckla.

Prova du också!
Redan i september lanseras Bonnier Educations nya digitala läromedel i geografi. Då kan du prova gratis i 30 dagar. Följ med när skolan digitaliseras du också!

Prova gratis i 30 dagar