8 inspirerande skolprofiler du bör följa

31. maj 2018

Influencers finns inom alla områden och branscher. Skolan är inget undantag. Vi har samlat några konton i sociala medier som inspirerar oss. Nu vill vi dela dem med dig!


Annika Sjödahl
Undervisar du i svenska eller engelska? Följ Annika för att få inspiration! Hon är högstadielärare och en av Lärarnas Riksförbunds ämnesspanare.
lrbloggar.se/annikasjodahl

Körlings ord
Ann-Marie Körling är ett annat tips för dig som är lärare i svenska, engelska, matematik och SO. Ann-Marie är nämligen lärare i dessa ämnen. Hon är också föreläsare och har skrivit flera böcker, till exempel Väck läshungern, Textsamtal och bildpromenader samt Läraren inom mig. 
korlingsord.se

Skolgårdsläraren Gustav Sundh
Prisbelönt skolgårdslärare med fokus på pedagogiken på skolgården. Visst längtar man tillbaka till en tid på fritids när man ser detta?
facebook.com/skolgardslararen

Jenny på Wendes
Jenny Edvardsson delar med sig av sina idéer och funderingar som gymnasielärare i svenska och historia. Hon har också skrivit boken Digitalisering, literacy och multimodalitet
jennypawendes.blogspot.com

Magister Nordström
Ingen missade väl klippet där Rickard Nordström gör en unik hälsning med alla elever i klassen? Det och många fler inspirerande videoklipp och inlägg får du ta del av när du följer Magister Nordström på Facebook eller Instagram.
facebook.com/magisternordstrom
instagram.com/magisternordstrom

Stojanka Drinić
Är du också intresserad av skolutveckling, digitalisering och forskningen kring dessa ämnen? Då tipsar vi om att följa Stojanka, biträdande rektor på Nya Elementar. 
twitter.com/stoja3

Magnus Ehingers undervisning
Magnus flippar klassrummet i biologi och kemi med bra genomgångar, tips och intressanta nyheter. Följ hans prisbelönta blogg!
ehinger.nu/undervisning
twitter.com/meundervisning

Helena Kvarnsell
Undervisar du i matte eller NO och är du dessutom intresserad av it och digitalisering? Helena bloggar och twittrar om it i skolan. 
matteochno.wordpress.com
twitter.com/helenakvarnsell

Fröken Anna
Anna Wassenius är specialpedagog och förstelärare i årskurs F-6. Följ henne för lektionsidéer och specialpedagogiska tips!
frokenanna.com
instagram.com/frokenannaw
facebook.com/frokenannaw 

Skolkuraterskan
Följ Hilda Johnsons förebyggande och hälsofrämjande arbete med psykisk ohälsa i skolan! 
instagram.com/skolkuraterskan
twitter.com/JohnssonHilda

Men, det är ju tio namn på listan?! Ja, det stämmer. Efter att listan publicerades har vi fått in tips på fler skolprofiler att följa. Saknar du också någon på listan? Tipsa oss gärna på hej@clioonline.se.