Tjuvkika bakom första luckan!

30. november 2018

I Clios julkalender får du hjärnövningar som utmanar klassens sätt att tänka – varje dag. Övningarna är anpassade för elever i mellan- och högstadiet. Redan i dag får du tjuvkika bakom decembers första lucka!


I julkalendern hittar du en rolig aktivitet per dag – och det är helt gratis! Registrera dig för att få julkalendern här:


Första luckan

Första gången du hälsar på någon kan det vara svårt att komma ihåg vad personen hette. Hur gör man egentligen för att inte glömma bort namn så fort? I dag ska du få tips och trix!

På bilden hittar du minnesknep att ta till när du träffar någon för första gången. Låt dina elever träna på att hälsa i en ny grupp!


Låt eleverna ta nya namn, till exempel ett mellannamn, en idols namn eller ett släktnamn. Sedan ska de hälsa på alla i klassen på nytt, som om det vore första skoldagen. Eleverna ska försöka minnas allas nya namn. Se till att de använder sig av sina nya minnestekniker!

Prova gratis i 30 dagar

Har du inte tillgång till vårt läromedel ännu? Prova våra portaler gratis i 30 dagar tillsammans med dina elever och kollegor.