Vad är en digital ämnesportal?

11. september 2017

Vet du vad som finns i våra ämnesportaler och hur kan du och dina elever använda dem?


Du kanske hittills mest har använt böcker i din undervisning och ibland en och annan pdf med begränsade interaktiva funktioner. Det vi erbjuder är däremot något helt nytt i läromedelsvärlden. 

Uppdateras enkelt
Med våra digitala ämnesportaler löser vi problemet med gamla böcker – portalerna hänger med när omvärlden förändras. Nya länder på kartan? En avsatt president i USA? En nyupptäckt insektsart? Inga problem.

Underlättar planering
Clio Onlines digitala ämnesportaler innehåller även kompletta terminsplaneringar, så att du som lärare får tid att fokusera på det som verkligen betyder något – din undervisning. Portalerna är uppbyggda efter läroplanen och innehåller massor av texter, bilder, videoklipp och aktiviteter till dina elever. 

Fyllda med funktioner
Låt dina elever öka sin läsförståelse genom funktioner som högläsning av vissa ord, valda stycken eller hela texter i portalerna. De kan även markera delar av texten och använda anteckningsfunktionen för att bättre minnas information. Alla våra texter har dessutom läsguider med instuderingsfrågor som hjälper eleven i arbetet före, under och efter läsningen.

Massor av verktyg
Läsguider, färdiga terminsplaneringar, lättlästa alternativrörelsekatalogen – listan över smarta funktioner i våra digitala ämnesportaler kan göras lång. I videoklippet nedan kan du lära dig mer om de smarta funktionerna och om hur undervisningen kan bli lättare för dig och roligare för dina elever. 


Prova gratis i 30 dagar!

Har du inte tillgång till våra portaler ännu? Prova våra portaler gratis i 30 dagar tillsammans med dina elever och kollegor.