Bonnier Education och Novellix publicerar elevers skräckhistorier

Bild Novelltävling

30 augusti 2018: På måndag 3 september startar Novellix Lilla Novelltävling, en novelltävling som anordnas av Novellix och Bonnier Education. Namnet till trots är det en stor tävling för alla elever i årskurs 8 som får skriva egna noveller på temat spänning och tävla om livets första bokpublicering.

Samarbetet mellan Bonnier Education och Novellix inleddes förra året och resulterade i en liten samlingsbok med fyra elevnoveller som på ett eller annat sätt handlar om förändring. Syftet med tävlingen är att stimulera skrivande och lyfta fram unga skribenter i landets skolor och presentera deras historier för en större läsekrets. 

”Genom tävlingen vill vi peppa skrivsugna elever att ta sitt skrivande till nästa nivå. Det är en fantastik möjlighet tycker jag!” säger Anni Ståhle, utbildad svensklärare och redaktör på Bonnier Education.

Stöd i novellskrivandet

I samband med tävlingens start har språkredaktionen på Bonnier Education tagit fram ett nytt arbetsområde för svenska och svenska som andraspråk, som helt och hållet handlar om novellskrivande. Det består av texter och aktiviteter som ska ge eleverna inspiration och verktyg att skriva fängslande, och är utformat efter årets tema. När eleverna jobbat färdigt med arbetsområdet är det tänkt att de ska ha en färdig novell som de kan delta i tävlingen med.

Som ett smakprov på arbetsområdet har Anni Ståhle tagit fram skrivtips, baserade på bland annat kända deckarförfattares metoder. Tipsen finns tillgängliga för alla på Bonnier Educations blogg: www.clioonline.se/skrivtips.

Om Novellix Lilla Novelltävling 

Novellix Lilla Novelltävling 2018 är en novelltävling för alla elever i årskurs 8 och pågår mellan 3 september och 15 november. Temat är spänning och får tolkas fritt. Det kan vara skräck, deckare eller rysare. Tre vinnare utses och blir publicerade i en samlingsbok av Novellix och Bonnier Education. Här finns mer information: www.clioonline.se/novelltavling. 

Här är tävlingens spännande trailer:
https://www.vimeo.com/274447941/e86e01f398

Om Bonnier Education och Novellix

Clio Online är ett digitalt läromedel från Bonnier Education för mellan- och högstadieelever i svensk grundskola, komplett för både elever och lärare. Clio Onlines ämnesportaler finns för NO, SO och språkämnena.

Novellförlaget Novellix har gett ut över 160 titlar, både nyskrivet och klassiker. Samtliga böcker har originalomslag av svenska samtida formgivare och illustratörer och är tryckta på FSC-certifierat papper.

Kontakt

Anni Ståhle, redaktör Bonnier Education
anst@bonniereducation.se, 076-001 71 04.

Julia Ahl, projektledare Novellix
julia@novellix.se, 073-679 80 20.