Vilka är vi?

Innovativa, nyfikna och med en stor önskan om att göra skolans vardag enklare och roligare för eleverna, det är vi.

Ett modernt och 100 procent digitalt läromedelsförlag

Vi tror att vårt innovativa läromedel hjälper till att göra undervisningen ännu bättre.

Tre vänner, en vision

Det hela började i Danmark 2006, med tre vänner som ville göra varje skolämne till elevernas favoritämne. Innehållet skulle kännas levande, nytt och relevant, och snart föddes den första ämnesportalen. År 2015 togs visionen över sundet, in till Bonnierkoncernen, och ett år senare lanserades de första ämnesportalerna i Sverige. Vi kallar vårt universum för Clio Online, efter historiens musa Clio.

Sedan dess har många fler ämnesportaler sett dagens ljus – 23 för att vara exakt. Och till dessa finns ett omfattande system för uppgifter. Allt skapat av lärare, för lärare. Men att säga att vi bara gör ämnesportaler och undervisningsmaterial är inte sant.

Favoritämne? ... alla!

Vi finns för att ge lärarna ett starkt läromedel med hög akademisk nivå. Vi skapar ett digitalt läromedel som ger utrymme och verktyg till de didaktiska experterna, så att de varje dag får möjlighet att utveckla sina pedagogiska färdigheter och göra varje ämne till ett favoritämne.

Inga killgissningar

Hur vi utvecklas baseras på vad som händer i skolvärlden. Vi pratar med lärarna och eleverna, och vi lyssnar. Vår viktigaste uppgift är att vara användardrivna. Det är bara på det sättet som vi kan veta lärarnas behov, och vi besvarar dem med välgrundad kunskap, i varje knapp, text och funktion.

Er feedback är gasen i vår automobil

Våra användare tycker att vårt läromedel är en succé, och därför tycker vi det också. I Danmark finns vi i dag på 90 procent av landets skolor och är det ledande läromedlet på marknaden. I Sverige når vi ut till fler och fler lärare och elever för varje dag, och vi är så otroligt glada för att ni ger ännu mer liv och inspiration till vårt läromedel.

 

 

Det här är vi rätt stolta över

Ledande bland läromedelsförlagen

I dag använder 90 procent av alla grundskolor i Danmark våra ämnesportaler, och i Sverige har flera hundra skolor redan köpt vårt läromedel. Vi är riktigt stolta över att så många lärare och elever blir inspirerade och har glädje av Clio.

Bonnier ❤️ Clio = sant

Faktiskt så mycket att Bonnier köpte upp majoriteten av Clio 2015 och hela rubbet 2018.

Vårt fantastiska gäng!

Vi är faktiskt så många som 220 personer som jobbar med Clio. Vi gör allt inhouse, från det akademiska innehållet till minsta lilla kodrad. Det gör att vi har en stor kapacitet och möjlighet att agera snabbt efter lärarnas behov.

Fina priser

Det värmer vårt hjärta när andra också tycker att vi gör bra saker för lärarna. År 2015 tog vi oss till finalen i BETT Awards och 2013 vi fick brons i Best European School Awards.